31 Mart Yerel Seçimleri'nde oy sayma işlemlerinin sona ermesiyle resmi olmayan sonuçlarla belediyeleri hangi partilerin kazandığı netleşti. 2019 yılındaki seçimlerin ardından kayyım atanan illerin sonuçları belli oldu.

Bu seçimde DEM Parti, üçü büyükşehir ve yedisi il olmak üzere 75 belediye kazandı. Kayyım atanan illerde ise kesin olmayan sonuçlar şöyle:

Diyarbakır

2019'da HDP, Diyarbakır'ı Adnan Selçuk Mızraklı ile kazanmıştı. Seçimlerin ardından Ağustos 2019’da Diyarbakır’a İçişleri kayyım atanırken Mızraklı da Kasım 2019’da tutuklanmıştı.

Diyarbakır'da DEM Parti’nin eş başkan adayları Ayşe Serra ile Bucak Küçük kesin olmayan sonuçlara göre yüzde 64.47 oyla kazandı.

Van

Seçimlerde DEM Parti'nin en yüksek oy aldığı kentlerden biri de Van oldu. Van'da 14 ilçenin 14'ünü de kazanan DEM Parti, büyükşehir belediyesini de Abdullah Zeydan ile birlikte yüzde 55,48 oyla tekrar kazandı.

Mardin

Mardin'de 2019'da yerine kayyım atanan Ahmet Türk, tekrar aday olduğu seçimleri yüzde 57,4 oyla bir kez daha kazandı.

Hakkari

2019’da HDP'nin yüzde 59.9 oyla kazandığı Hakkari'de bu seçimde DEM Parti'den Mehmet Sıddık Akış yüzde 48,92 oy alarak belediye başkanı oldu.

Batman

Batman'da DEM Partili Gülüstan Sönük, yüzde 64.9’la belediye başkanı seçildi.

Siirt

Kayyım yönetimiyle seçime giren diğer bir il olan Siirt’te de DEM Parti’nin adayı Sofya Alağaş yüzde 50.7 oyla belediyeyi tekrar partisine kazandırdı.

Iğdır

Iğdır'da da seçimleri, yüzde 46,70 oy oranıyla DEM Parti'nin adayı Mehmet Nuri Güneş kazandı.