Abonelik tabanlı bir sosyal medya platformu olan Fanvue, mayıs ayı için planlanan güzellik yarışması hakkında şunları söyledi: "Miss AI, yapay zeka tarafından oluşturulan modeller için dünyanın ilk güzellik yarışması olacak. Yapay zeka tarafından yaratılan modeller, bir jüri önünde yarışacak" 

Jüri üyelerinin de yapay zeka tarafından oluşturulduğunu belirten Fanvue, yarışmacıların güzellik, sosyal medyadaki nüfuzu ve onları yaratan kişinin yapay zeka araçlarını kullanım yeteneğine göre değerlendirileceğini açıkladı. 

Etkinliğin Kurucu Ortağı olan Will Monanage, bu etkinliğin "yapay zekanın Oscar'ları" olmasını umduğunu söyledi. 

Yarışmaya katılmak için yarışmacıların yalnızca yapay zeka tarafından oluşturulmuş bir kadın görseli göndermeleri istendi. Etkinliği düzenleyen şirket, yarışmaya binlerce katılımcının katılmasını beklediklerini dile getirdi. 

Birinci olanın ödülü 20 bin dolar olarak açıklandı. İkinci ve üçüncü olanlara sırasıyla 5 bin ve 2 bin dolar tutarındaki ödüller verilecek. 

Ödülü kazanabilmek için "görsellerin yüzde 100 yapay zeka tarafından üretilmiş olması" şartı açıklandı. Görselleri üreten kişilerin de 18 yaşın üzerinde olması gerekiyor. 

Fanvue, "kazananlar sahte güzeller olsa da, aslında kazançları cebe indirenler gerçek hayattaki yaratıcıları olacak" diye konuştu.