Filipinler'in Tondo Bölgesi'ndeki okulundan eve yürürken bir köpeğin saldırısına uğrayan genç kız, ailesine kendini metal tellere sürttüğünü söyledi. Genç kızı ısıran köpeğin kuduz olduğu anlaşıldı.

Annesi Roselyn Saraspe, "Sadece iki ay sonra ateş, sırt ağrısı, yorgunluk ve su içmede zorluk gibi ciddi semptomlar geliştirdiğinde olanları itiraf etti. Neden daha önce söylemediğini sorduğumda sürekli özür diliyordu. Ölüp ölmeyeceğini soruyordu. Aniden zayıflamaya ve ağzından köpükler çıkarmaya başladı.  Ölümünü kabullenemiyorum" diye konuştu. 

Jamaica'nın 5 Nisan'da San Lazaro Hastanesi'ne kaldırıldığı ve 6 Nisan'da virüse yenik düştüğü açıklandı. 

Yerel medyaya konuşan Muntinlupa Şehri sağlık görevlisi Dr. Juancho Bunyi şunları söyledi: "Yara 10 dakika boyunca akan su ile kuvvetlice yıkanmalıdır. Antiseptik, alkol veya iyot yaranın üzerine bolca dökülmeli. Virüs beyne giderken ateş, baş ağrısı, deliryum ve hidrofobi gibi semptomların ortaya çıkması günler, haftalar veya aylar alabilir. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerine göre, klinik kuduz nedeniyle hayatta kalan insan vakalarının sayısı 20'den az"