Fenerbahçe, UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Olympiakos ile deplasmanda karşı karşıya geldi. Georgios Karaiskakis Stadı'nda oynanan mücadeleyi Olympiakos 3-2 kazandı. Turun rövanş maçı, 18 Nisan Perşembe günü saat 22.00'de İstanbul'da oynanacak.

UEFA Avrupa Konferans Ligi çeyrek final ilk maçında Yunanistan ekibi Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, İstanbul'da oynanacak rövanştan 2 ya da daha farklı şekilde galip ayrılması durumunda yarı finale yükselecek.

Müsabakaya iyi başlayan Fenerbahçe, Dzeko'yla üst üste pozisyonlar bulurken, 8. dakikada savunmanın hatasında Fortounis ceza sahası dışından topu filelere göndererek Olympiakos'u öne geçirdi: 1-0.

32. dakikada ise Fontounis'in pasında ceza sahası içinde topla buluşan Jovetic çaprazdan farkı 2'ye çıkaran oyuncu oldu: 2-0.

Fenerbahçe, Olympiakos'a 3-2 yenildi
Karşılaşmanın ikinci yarısında savunmada top çıkarmakta zorlanan Fenerbahçe, 51. dakikada kalesinde tehlike yaşarken benzer bir pozisyonda golü yedi. 57. dakikada Krunic'in hatalı pası sonrasında araya giren El Kaabi, Chiquinho'ya golü attıran isim oldu: 3-0

Sarı-lacivertli ekip 68. dakikada farkı 2'ye indirdi. Osayi-Samuel'in düşürülmesiyle kazanılan penaltı atışında Tadic meşin yuvarlağı filelerle buluşturan isim oldu: 3-1.

Dakikalar 74'ü gösterdiğinde sarı-lacivertli ekip bir gol daha buldu. Ceza sahasına kalabalık giren Fenerbahçe, İrfan Can Kahveci'nin golüyle farkı 1'e indirdi: 3-2.

3-0 geriye düşmesine karşın Tadic ve İrfan Can Kahveci'nin golleriyle skoru 3-2'ye getiren sarı-lacivertliler, İstanbul'daki rövanşı 2 ya da daha farklı kazanması durumunda yarı finale yükselecek.

Fenerbahçe Teknik Direktörü İsmail Kartal
Tadic, gol sayısını 15'e yükseltti
Karşılaşmanın 66. dakikasında Retsos'un ceza sahası içinde Bright Osayi-Samuel'i düşürmesiyle Fenerbahçe penaltı kazandı.

Kazanılan atışta topun başına geçen Dusan Tadic, topu filelere gönderirken fark da 2'ye indi.

Bu gol, Tadic'in bu sezon UEFA Avrupa Konferans Ligi'nde elemelerin ardından attığı ikinci gol oldu. Tecrübeli oyuncu, bu gollerin ikisini de penaltıdan kaydetti. Tadic, bir önceki turda Belçika ekibi Union Saint-Gilloise ile deplasmanda oynanan mücadelede penaltıdan attığı golle skoru 3-0'a getiren isim olmuştu.

35 yaşındaki futbolcu, attığı bu golle bu sezon tüm kulvarlardaki gol sayısını 15'e yükseltti. Tadic, takım arkadaşlarını da 13 kez golle buluşturarak toplamda 28 gole etki etti.

İrfan Can Kahveci elemelerin ardından ilk kez gol sevinci yaşadı
Olympiakos karşısında 74. dakikada Szymanski'nin pasında fileleri havalandıran İrfan Can Kahveci bu sezonki 15. golünü atarken, Avrupa'da eleme maçlarının ardından ilk kez gol sevinci yaşadı.

Ligde forma giydiği 27 karşılaşmada 10 gol atıp 9 da asist yapan milli futbolcu, UEFA Avrupa Konferans Ligi Elemeleri'nde de 4 gol atıp 2 kez de takım arkadaşlarına asist yaptı.

Bir pozisyonda Fenerbahçe takımından Jayden Oosterwolde rakibiyle girdiği mücadele sonucu sakatlık geçirdi
Osayi-Samuel kramponlarını değiştirdi
Karşılaşmanın ilk yarısında giydiği kramponlardan memnun olmayan Bright Osayi-Samuel, yedek kulübesine işaret ederek yeni krampon talep etti.

29. dakikada İrfan Can Kahveci'nin sakatlık yaşamasıyla birlikte kenara giden Nijeryalı futbolcu, oyunun durmasından faydalanarak kramponlarını değiştirdi.

Oosterwolde devam edemedi
Mücadelenin 42. dakikasında korner bayrağına yakın noktada Masouras ile ikili mücadeleye giren Jayden Oosterwolde, sağ dizinde ağrı hissederek topu taça gönderdi.

Sağlık ekiplerinin müdahalesi sonrasında oyuna devam edemeyeceği belirtilen Hollandalı futbolcu, sedyeyle oyun alanını terk etti.

Bu futbolcunun yerine 45. dakikada Ferdi Kadıoğlu oyuna dahil oldu. Oosterwolde'nin durumu yapılacak tetkiklerin ardından belli olacak.

Fenerbahçe, Olympiakos'a karşı üçüncü kez kaybetti
Çeyrek final ilk maçında Olympiakos'a deplasmanda 3-2 mağlup olan Fenerbahçe, rakibiyle oynadığı üçüncü resmi maçtan da yenilgiyle ayrıldı.

2021-2022 sezonunda Yunanistan temsilcisiyle UEFA Avrupa Ligi D Grubu'nda eşleşen sarı-lacivertli ekip, İstanbul'daki maçı 3-0 kaybederken, Atina'dan da 1-0'lık sonuçla mağlup olmuştu.

Fenerbahçe, Olympiakos'la karşı karşıya geldiği üçüncü müsabakada da yenildi.

Dusan Tadic, 68. dakikada Fenerbahçe'nin ilk golünü attı
Maçtan canlı anlatım
İlk 11'ler
Olympiakos: Tzolakis, Rodinei, Retsos, David Carmo, Ortega, Hezze, Chiquinho, Jovetic, Fortounis, Masouras, El Kaabi

Fenerbahçe: Livakovic, Osayi, Becao, Çağlar, Oosterwolde, Krunic, Zajc, İrfan Can, Szymanski, Tadic, Dzeko

Olympiakos - Fenerbahçe karşılaşması bugün saat 19.45’te başladı.

Maçın sonuna 4 dakika eklendi.

84' Fenerbahçe'de Becao'nun yerine Bonucci oyuna girdi. Olympiakos'ta da Chiquinho'nun yerine Vicente Iborra oyuna girdi.

82' Ev sahibi ekipte Stevan Jovetic oyundan alınırken yerine giren isim Andre Horta oldu.

78' Sol kanatta topla hızlı çıkan Ferdi, Georgios Masouras'ın müdahalesiyle yerde kaldı. Masouras sarı kart görüyor.

75' GOL! Ferdi'nin sol kanattan ortasında Szymanski'nin dokunduğu top İrfan Can Kahveci'nin önünde kaldı. İrfan Can'ın sağ ayağıyla vuruşu köşeden ağlarla buluştu.

73' Sarı-lacivertlilerde Fred, rakibine yaptığı hareket nedeniyle sarı kart gördü.

68' GOL! Fenerbahçe, Tadic penaltıdan farkı ikiye indirdi. Durum 3-1

66' Fenerbahçe penaltı kazandı.

63' İrfan Can'ın ortasında Dzeko'nun kafayla aşırttığı topa Szymanski kafayla dokundu. Kaleci parmaklarının ucuyla topu kornere yolladı.

62' Fenerbahçe'de Rade Krunic ve Miha Zajc oyundan alındı. Fred ve İsmail Yüksek oyuna dahil oldu.

61' İyi paslarla gelen Fenerbahçe'de ceza sahası içinde topla buluşan Osayi sol ayağıyla kaleye vurdu. Kaleci köşeye giden topta gole izin vermedi.

57' Olympiakos üçüncü golü buldu. Skor 3-0. Krunic'in kaptırdığı topta hızlı paslarla gelen Olympiakos'ta topu alan Chiquinho köşeye yerden vuruşunda topu ağlarla buluşturdu.

51' Yine bir kaptırılan topta Ayoub El Kaabi kaleciyle karşı karşıya pozisyonda şutunu çekti. Livakovic gole izin vermedi.

45' İrfan Can Kahveci'nin kullandığı serbest vuruş yan ağlarda kaldı.

45' İlk yarının sonuna 5 dakika ilave edildi.

44' Oosterwolde sedye ile kenara geldi. Ferdi Kadıoğlu oyuna girdi.

32' Skor 2-0 oldu. Olympiakos ikinci golü buluyor. Fortounis'in ceza sahası içine ara pasında topu alan Stevan Jovetic düzgün bir vuruşla topu ağlara yolladı.

27' Konsantinos Fortounis'in ceza sahası içine ortasında David Carmo'nun kafa vuruşu Livakovic kornere çeldi.

26' Pasla kullanılan kornerin devamında İrfan Can Kahveci'nin kale önüne ortasında Miha Zajc için ofsayt bayrağı havada.

22' Hakeme itirazlarda bulunan İrfan Can Kahveci sarı kart gördü.

18' Georgios Masouras'ın sağ kanattan ortasında Becao riske girmeyerek topu kornere yolladı.

8' Çağlar Söyüncü'nün uzaklaştırmak istediği top Konsantinos Fortounis'te kaldı. Fortounis'in ceza sahasından çektiği şut köşeden ağlara gitti.

7' Sağ kanatta topu alan İrfan Can'ın klas pasında topu alan Dzeko dar açıdan vurdu. Top kaleciden döndü.

4' Hızlı çıkan Fenerbahçe'de Dusan Tadic'in ortasında Dzeko'nun gelişine volesi savunmadan kornere gitti.