Koronavirüse karşı aşı ve ilaç geliştirmek için ekibiyle birlikte proje yürüten Prof. Dr. Ercüment Ovalı, “Dornaz alfa” isimli bir ilacın tedavide etkili olduğunu söyledi ve acilen klinik testlere başlanması gerektiğini belirtti. Twitter üzeriden açıklama yapan Ovalı’ya bilim insanlarından tepki ve itirazlar geldi.
Ovalı’nın açıklaması ardından konuya değinen bilim insanları, ilacın zaten klinik çalışmalarda 10 Nisan’dan beri kullanıldığını söyledi
Konuya ilişkin Twitter hesabından açıklama yapan Hematoloji Uzmanı Prof. Dr. Ovalı, “1 aydır laboratuvarda çalıştığımız bir ilacın ismini 23 Nisan’da açıklayacaktık ancak o kadar etkili duruyor ki insanların hayatını kurtarabilir. İnsanların hayatından gün çalmak istemedik. Acilen Dornaz alfa hastaların tedavisinde klinik testlere alınmalı. Kahramanlarıma teşekkür ederim” diye yazdı.
