Sözcü yazarı Necati Doğru, CHP’ye geçen Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin yeni başkanı Mustafa Bozbey’in yeğeni ve baldızına makam vermesini “CHP’de AKP mikrobu çıktı!” başlıklı yazısında sert bir dille eleştirdi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’ni AKP’den devralan CHP’li Mustafa Bozbey, yeğenini Bursa Kent Yapı İmar Bileşim Enerji (BURKENT) yönetim kurulu başkanı yapmıştı. Gelen tepkilerin ardından açıklama yapan Bozbey, yeğenin yapılan eleştirileri hak etmediğini söyleyerek çekildiğini, bu sebeple planlamanın hiç hayata geçirilmediğini söylemişti.

Doğru, Bozbey’in konuya ilişkin “Yeğenim güvendiğim biri bu gençler hiç mi çalışmayacak” sitemini de “Tam AKP ağzı!” diyerek eleştirdi.

“Yetiş Yılmaz Hocam! Mikrop! Ortam buldu”
Doğru yazısının devamında şunları kaydetti:

“CHP Genel Bakanı Özgür Özel, seçimler sırasında CHP belediye yönetimlerini her anlamada denetleyecek, her çeşit mikrobun bulaşmasını önleyecek bir kurul oluşturacakları ve bu kurulun başkanlığına da Eskişehir’i; dünyanın mutlu kentleri arasına sokan Prof. Dr. Yılmaz Büyükerşen’i getirecekleri sözünü vermişti. Yılmaz Büyükerşen yanına; 'harcanan her kör kuruşun hesabını denetleyen, kayırmacılık mikrobunu bünyeye girmeden tespit edip yok eden' bilgi birikimine sahip emekli Sayıştay ve Danıştay üyelerini de alacak ve CHP Belediyeleri’nin AKP’ye benzemesi tuzağına karşı çok duyarlı olunacaktı. Yetiş Yılmaz Hocam! Mikrop! Ortam buldu. CHP’ye Bursa’dan girdi. Bu mikropla; CHP Belediyeciliği de halka hizmete öncelik vermeye değil kişisel zenginleşme kaldıracına dönüşebilir. CHP Belediye Başkanları’nın da kardeşleri, damatları, oğulları, yeğenleri, hısım akrabaları var. Lekeli koltukların ballı maaşlarla işgali bu kez CHP Belediyeleri’nde başlatılabilir.

Ne olmuştu?
31 Mart yerel seçimlerinde CHP’nin AKP’den devraldığı Bursa Büyükşehir Belediye’sinde bir atama iddiası sosyal medyada gündem oldu. Bursa Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mustafa Bozbey'in yeğeni Furkan Bozbey'i belediyenin iştiraklerinden Bursa Kent Yapı İmar Bilişim Enerji'ye (BURKENT) yönetim kurulu başkanı olarak atadığı iddia edildi. Mustafa Bozbey’in yeğeni Furkan Bozbey, sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı bir paylaşımın altına “BURKENT yönetimi Bursa'mıza hayırlı olsun" diye yazdı. Furkan Bozbey daha sonra profiline 'BURKENT Yönetim Kurulu Başkanı' unvanını ekledi, tepkilerden sonra bunu sildi.