Almanya Cumhurbaşkanı Frank-Walter Steinmeier; Ankara Üniversitesi Dil, Tarih ve Coğrafya Fakültesi'nde Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'ı ziyaret etti. Almanya Cumhurbaşkanı bugün ayrıca Anıtkabir'i de ziyaret etmişti. 

Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a"Sadece bu heyettekiler değil, tüm Almanya seçimdeki büyük başarınızı biliyor. Almanya’da seçimler ilgiyle izlendi" dedi. Görüşme basına kapalı şekilde yapıldı. 

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş da görüşmeye ilişkin şunları kaydetti:

"İsrail'in Gazze'deki katliamını kınadığımızı belirttik. Ayrıca bölgemizdeki Ukrayna-Rusya Savaşı'nın Türkiye'ye etkilerinden bahsettik. Bir diğer konumuz Avrupa Birliği ile olan ilişkilerdi, Almanya'nın bu konuda ağırlık koyması gerektiğini konuştuk. Ayrıca, Türkiye'den çok sayıda öğrencinin ve iş dünyasındaki kişilerin vize konusunda yaşadığı problemlerden bahsettik. Bu kadarlık bir konuşma oldu. Kendilerine seçimle ilgili bilgiler verdik."

Steinmeier, cumhurbaşkanı olarak Türkiye'ye yaptığı ilk ziyarete İstanbul'dan başlamış ve ilk olarak Sirkeci Garı'nda İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ile görüşmüştü.

Steinmeier, DTCF'de Almanya'dan Türkiye'ye gelen Alman bilim adamları üzerine sohbet toplantısına da katıldı.

Protesto edildi
Almanya Cumhurbaşkanı Steinmeier, fakültenin önünde protesto edildi. Ankara - Filistin Dayanışma Platformu'nca düzenlenen protestoda, "Türkiye'de siyonist istemiyoruz" yazılı bir pankart açıldı, "Filistin'e özgürlük", "Katil Almanya bebeklerin katili", "Çocuklar ölürken sessiz kalınmaz", "Aksa Tufanı siyonizmi yenecek" sloganları atıldı.

Steinmeier'in önceki gün İstanbul Sirkeci Garı'ndaki ‘Gurbette Hasret’ sergisini ziyareti sırasında bir grup, Almanya'nın Filistin politikasını protesto etmiş, "Soykırım suçlusu katil Almanya" sloganı atan gruptan bazı göstericiler gözaltına alınmıştı.