31 Mart yerel seçimlerinde yüzde 55 oyla Van Büyükşehir Belediye Eşbaşkanı seçilen Abdullah Zeydan'ın seçilme hakkı, Adalet Bakanlığı'nın talimatıyla 29 Mart'ta mesai bitimine 5 dakika kala geri alındı.

Karar tepkiyle karşılanırken İl Seçim Kurulu'nun mazbatayı AKP'nin adayına verileceğine karar verdi.

Buna karşı Hakların Eşitlik ve Demokrasi Partisi (DEM Parti) Eş Genel Başkanları Tuncer Bakırhan ve Tülay Hatimoğulları ile DEM Parti MYK üyeleri Yüksek Seçim Kurulu'nun önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

"İTİRAZIMIZ YARIN VERİLECEK"
Açıklamada şu ifadeler yer aldı:

"İtirazlarımızı gerçekleştiriyoruz. Hukukçular tarafından hazırlanıyor, itirazımızı YSK'ya yapıyoruz. Bütün hukuki işlemleri başlatacağız. Bilsin ki bu devran böyle kalmaz. Devran döndüğü zaman tek tek halka hesap verecekler. İtirazımızın YSK tarafından hukuka bağlı biçimde değerlendirmesini istiyoruz. Türkiye'de demokrasiden yana her insanın Van halkının yanında olduğunu gördük. Saray'da bunu görsün. YSK'da bunu görsün. Karardan derhal dönülmelidir. Halkın iradesine ne olursa olsun eşit çıkılmalıdır. Buna bağlı oalrak karar verilmelidir. Bu konuda kamuoyunu duyarlı olmaya davet ediyoruz. İtirazımız yarın verilecek."