Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan, CHP lideri Özgür Özel'in Balıkesir için İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı "borç" çağrısına gönderme yaparak, "Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyonlarda ulu orta dillendirmeye hatta ödenmesi istemişler. Diyet borçları bitmiyor bitmeyecek. Kimin kimle yürüdüğü kimin kime borçlandığı muamma." dedi.
 
Balıkesir'de vatandaşlara hitap eden Erdoğan'ın açıklamalarından satır başları şöyle: 
 
"Birileri Balıkesir üzerinden birbirlerine borçlanmışlar. Şimdi de bunu televizyonlarda ulu orta dillendirmeye hatta ödenmesi istemişler. Diyet borçları bitmiyor bitmeyecek. Kimin kimle yürüdüğü kimin kime borçlandığı muamma. Siyasetin kabzımal hesabına dönüştürülmesi utanç verici. Kaybettirmek üzerine kurulu siyasetin bu şehre hiçbir katkısı olmayacağını en iyi Balıkesirli kardeşlerim bilir.

İstanbul'da yaşanan komediyi görüyorsunuz değil mi? Takip ediyorsunuz. Kaybedeceklerini görünce panikle sağa sola saldırmaya başladılar. Birileri 'son dakikaya kaldık, aday listelerini yetiştiremedik' numarasıyla kendi akıllarınca milleti kandırmaya çalışıyor. CHP’nin ülkenin geleceği için hiçbir planı hiçbir projesi olmadığını biliyoruz. Kandille uzlaşı arayışına girmesi bu ülkeyle hiçbir ortak noktasının kalamadığına işaret ediyor. Muhalefetin adayları sözlerinin yüzde 90'ını yerine getiremiyor, getirmek gibi dertleri de yok. Verdiğimiz kaynağı 2 kat artırdığımız halde muhalefet cenahı engellendik yalanına sığınıyor. Bunlar eser ve hizmet engellidir. Gözü de gönlü de şehrinde olmayanlar kaynakları şahsi hırsları uğrunda çarçur etmiştir. Yalanlar üzerine kurulu kampanyalar ile milleti kandırma peşindeler.

Enflasyon mesajı
Ekonomide önceliği istihdam ve üretime veriyoruz. Dünyanın başının belası olan enflasyon, bizim de canımızı yakıyor. Yol açtığı maliyetlerle birlikte asrın felaketinin faturası ile karşı karşıyayız. Onca sıkıntıya rağmen vatandaşımıza mahcup olacak kırılmaya meydan vermedik. Kovid salgınını başarı ile idare ettik. Rusya Ukrayna savaşının ülkemize sıçramasına izin vermedik. Tüm dünyaya olumsuz etkileri olan bu savaşın sona ermesi için girişimlerimizi sürdürüyoruz.

 İsrail'in saldırıları
İsrail'in Gazze'ye saldırısına karşı İslam aleminin bir olması için gayret ediyoruz. Gazze'ye yardımlarımızın toplamı 34 bin tonu geçti. 2180 ton malzeme taşıyan bir gemimiz daha dün bölgeye ulaştı. Her kim bu meselenin bizimle ilgisi olmadığını iddia ediyorsa dünyadan habersizdir. Elimizdeki tüm imkanları kullanacağız.