ABD'nin vetosu nedeniyle BM Güvenlik Konseyi'nde alınan Gazze kararında ateşkes anılmazken, İsrail, dün gün boyu ve gece boyunca orta kesimde yoğunlaşan, özellikle de mülteci kamplarını hedef alan amansız hava saldırıları düzenledi.

NUSAYRAT VE BUREYC MÜLTECİ KAMPLARI HEDEF ALINDI

Özellikle Gazze Şeridi'nin ortasındaki Nusayrat ve Bureyc Mülteci Kampları hedef alındı. Yine çok sayıda konut bloğunun vurulup yok edilmesiyle onlarca Filistinli öldürüldü ve daha fazla Filistinli yerinden edildi. Nusayrat ve Bureyc'tekilerin çoğu Gazze'nin ortasındaki Deyr el Balah'ta İsrail ordusunun "güvenli" ilan ettiği yerlere gitti.

DEYR EL BALAH'A GECE SALDIRISINDA EN AZ 20 FİLİSTİNLİNİN ÖLDÜRÜLDÜ

Ancak o bölge de dün gece ve bu sabahın erken saatlerinde ağır bombardımana ve top atışlarına maruz kaldı. Deyr el Balah'a gece saldırısında en az 20 Filistinlinin öldürüldüğü haberi geldi.

DEYR EL BALAH'A TAŞINMA EMRİ 150 BİNDEN FAZLA FİLİSTİNLİYİ KAPSIYOR

İsrail, kuşatma ve saldırı altında tuttuğu bölgenin 2.3 milyonluk nüfusunu sürekli daha küçük bir alana iterken, Birleşmiş Milletler Yakın Doğu'daki Filistinli Mültecilere Yardım ve Bayındırlık Kurumu (UNRWA), İsrail'in "devam eden askeri operasyonu genişletmek amacıyla" Gazze'nin merkezindekilerin Deyr el Balah'a taşınması yönündeki son tahliye emrinden 150 binden fazla Filistinlinin etkilendiğini duyurdu. UNRWA Direktörü Thomas White, X'teki paylaşımında, "zaten bu bölgenin UNRWA barınakları dahil olmak üzere yerinden edilmiş insanlarla dolup taştığını" belirtti.

'NEREYE GİDELİM, GÜVENLİ BÖLGE YOK Kİ'

Reuters'e bölgeden bağlanan 6 çocuk babası sağlık çalışanı Ziyad "Nereye gidelim. Güvenli bölge yok ki" dedi.

Yerinden edilmişlerden biri olan ve tekerlekli sandalyeye bağlı hayatını dürdüren Vala el Medini, Gazze Şehri'nde evinin vurulduğu hava saldırısında yaralandığını söyleyerek "Bu yaşamak değil; su yok, yiyecek yok, hiçbir şey yok" diye konuştu.

Kuzeydeki Cebaliye'ye batıdan ve doğudan ilerlemeye çalışan ve bölgedeki tüm iletişim hatlarını kesen İsrail güçlerinin Cebaliye'nin el Carn semtine de yoğun bombardıman düzenlediği haberi geldi.

Filistin Kızılayı, güneydeki Han Yunus'ta kendisine bağlı El Emel Hastanesi yakınına hava saldırısı düzenlendiğini duyurdu.

KUZEY GAZZE ENKAZ YIĞININDAN İBARET

Sınır Tanımayan Doktorlar, İsrail'in ayrım gözetmeyen saldırılarının Gazze Şeridi'nin kuzeyini enkaz ve moloz yığınına çevirdiğini, güneydeki Han Yunus'un El Nasır Hastanesi'ne her gün çok sayıda ölü ve yaralının getirilmeye devam ettiğini belirtti. (BBC, Al Jazeera,