HÜDA PAR Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Faruk Dinç, 1990’lı yıllardaki faili meçhul cinayetlerin muhatabı olmadıklarını belirterek, "Komisyon kurulsun, araştırılsın" dedi.

Diyarbakır’da 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimlere sayılı günler kaldı. 2012 yılında kurulan HÜDA PAR, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi için Mersin Milletvekili Faruk Dinç’i aday gösterdi. Yerel seçimlerde iddialı olduklarını söyleyen Faruk Dinç, "Gittiğimiz her yerde büyük bir teveccüh var" dedi.

AKP ile neden ittifak yapmadı?
Amida Haber’e konuşan HÜDA PAR Adayı Faruk Dinç, genel seçimlerdeki "baraj sorunu" nedeniyle AKP ile ittifak yaptıklarını belirterek, "Yerel seçimde böyle bir problem yok. Her şeyden önce biz HÜDA PAR’ız. Her zaman ittifak kurulacak diye bir durum söz konusu değil. Biz Türkiye'nin 81 ilinde kendi kadromuzda, kendi logomuzda seçime girdik ve kendi çalışmalarımızı yapacağız. Kendimize has hizmetlerimizi halkımıza sunacağız inşallah" dedi.

"Faili meçhul cinayetler için komisyon kurulsun"
1990’lı yıllarda işlenen faili meçhul cinayetler ile ilgili konuşan Faruk Dinç, şunları söyledi: "Sorunun muhatabı biz değiliz. Çünkü biz HÜDA PAR’ız. 2012'de kurulmuşuz ve diyoruz ki Hizbullah'ın uzantısı değiliz, bağlantımız yok, müstakiliz. Hiç kimseye bağlı değiliz.

Biz kendimiz bir siyasi hareketiz. 2012'den bugüne kadar yaptığımız çalışmalar söylemlerimiz de ortada. Ama buna rağmen birileri HÜDA PAR’ı 90’lı yıllarda veya diğer zamanlara çekmesi bile bu memleket adına gerçekten kabul edilecek bir durum değildir. Biz olmadığımız bir konuyu bizim üzerimizden değerlendirmek bu memlekete ne fayda getirir?"

Dinç, "O dönemle ilgili bir komisyon kurulması önerisi vardı, komisyon kurulabilir mi?" sorusuna şu yanıtı verdi:

"Eğer o dönemde yapılan zulümler varsa ve bu zulümleri ortaya çıkaracak bir komisyon varsa niye desteklemeyelim ki? Komisyon kurulsun. Geçmişte ne yapılmışsa faili meçhuller varsa hepsi ortaya çıkarırsın. Ben kendim bizzat bu acıyı yaşamışım. Benim abim 83 doğumluydu, 94’te vuruldu. Sadece abim de değil, amcamla birlikte.

Ağabeyim 11 yaşındaydı, amcam da 19 yaşındaydı ve abimle aramda bir yaş vardı. Sürekli beraber geziyorduk ve bizzat onun cenazesini görmüş biriyim. O çocuk yaşında onun acısını görmüşüm. Tabii o zaman, el bombasını işte yerde bulmuşlar, patlamış’ diye bize yutturmaya çalıştılar. Ama sonuçta o da bir faili meçhul. Şimdi bu acıyı yaşamış biri olarak, artık bu acı bu memlekette yaşansın istemiyorum. Faili meçhuller de araştırılsın. Gerçekten kim ne zulmetmişse bunların ortaya çıkarılsın."