Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın'ın ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile bugün bir araya geleceği açıklandı. Görüşmede ele alınacak konular arasında Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD ziyaretinin de olacağı belirtildi.

AA'nın aktardığına göre, Kalın'ın bugün yapacağı görüşmede, 'ikili ilişkiler, Ukrayna ve Gazze savaşları, DEAŞ ve PKK ile mücadele ile Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye gerçekleştireceği ziyarete ilişkin konuların' ele alınması bekleniyor.

REUTERS: ERDOĞAN, 9 MAYIS'TA ABD'Yİ ZİYARET EDECEK

Reuters haber ajansı da Türkiye'den bir güvenlik yetkilisine dayandırdığı haberinde, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın 9 Mayıs'ta ABD'ye bir ziyaret yapacağını yazdı. Buna göre, bu ziyaret, aynı zamanda Başkan Joe Biden yönetimi sırasında Beyaz Saray'da yapılan ilk Biden-Erdoğan görüşmesi olacak. Yetkili, ayrıca MİT Başkanı İbrahim Kalın'ın bugün ABD Temsilciler Meclisi üyeleri ile görüşeceğini ve bu görüşmede Erdoğan'ın planlanan ziyareti ve diğer ikili meselelerin ele alınacağını kaydetti. 

Ne olmuştu?

Bundan iki gün önce de Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD Başkanı Joe Biden'ın resmi davetlisi olarak Washington'a gideceği ileri sürülmüştü. Bazı medya kuruluşları, Erdoğan ile Biden'ın 9 Mayıs'ta Beyaz Saray'da bir araya geleceğini yazmıştı. Söz konusu ziyarete ilişkin olarak ise herhangi resmi bir açıklama gelmemişti.

Erdoğan, Biden ile uluslararası zirvelerde görüşmeler gerçekleştirmiş, son olarak geçtiğimiz temmuz ayında Litvanya'da NATO zirvesinde bir bir araya gelmişlerdi. Görüşme gerçekleşirse, iki lider ilk kez Oval Ofis'te buluşması bekleniyor.