Bakan Tunç, 7 Aralık tarihinde Yunus Emre Göçer cinayeti hakkında "Ortada bir kusur, suç varsa bunun takipçisi olunacaktır" ifadelerini kullanmıştı.

Bakan Tunç, gazeteciler tarafından sorulan soruları "Gündem Filistin" diyerek cevaplamadı. Tunç, Fox muhabirinin Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamed Hassan Sheikh Mohamud hakkında sorduğu soruyu da "Gündem Filistin" diyerek cevap vermedi.

Bakanın cevabı, sosyal medya platformu X'te tepki çekti.

Ne olmuştu?
Somali Cumhurbaşkanı'nın oğlu Mohammed Hassan Shekh Mohamud'un kullandığı 06 CD 4581 plakalı otomobil, 30 Kasım'da Kennedy Caddesi Avrasya Tüneli çıkışı Zeytinburnu istikametinde moto kurye Yunus Emre Göçer'in kullandığı motosiklete arkadan çarpmıştı. Kazada, ağır yaralanan Yunus Emre Göçer, kaldırıldığı hastanede 6 gün süren yaşam mücadelesini kaybetmişti.

Motokurye Göçer’in ölümüne sebep olan Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun Türkiye’den kaçmasından 5 gün sonra, Türkiye’nin Mogadişu Büyükelçiliği’nden bir heyetin Somali Cumhurbaşkanı Hasan Şeyh Mahmud ile makamında görüştüğü ortaya çıkmıştı.

Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlu Mohamud’un motokurye Göçer’e resmi araçla çarparak ölümüne sebep olduğu kazaya ilişkin polisler hakkında soruşturma başlatıldı.

Göçer'in eşi: Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi
Motokuryenin eşi Öznur Göçer, Cumhuriyet’e verdiği demeçte, “Yetkililer gereğinin yapılacağını söylüyor ancak ben bu söylenenlere ikna olamıyorum” dedi. Kazanın ardından yetkililer tarafından motokurye Göçer’in acemi olup olmadığının sorgulandığını söyleyen Öznur Göçer, “Görüntüler ortaya çıkana kadar polis bize eşimin intihar ettiğini söyledi. Eşimin motokurye arkadaşları ve kamuoyu baskı göstermeseydi belki de eşimin intihar ettiğini söyleyip olayı kapatacaklardı” diye anlattı.

Motokuryeler bugün Göçer için adalet yürüyüşü düzenledi
Yüzlerce motokurye bugün Somali Cumhurbaşkanı’nın oğlunun yaptığı kaza konucu hayatını kaybeden motokurye Yunus Emre Göçer için adalet mitingi düzenledi.