Aynısefa bitkisi, her türlü toprak çeşidinde büyüyebilmesiyle bilinen ve yaygın olarak yetişen bitkilerden biridir. Yıl boyunca neredeyse her ay toplanabilen bu bitki, dünyanın farklı bölgelerinde doğal olarak yetişir ve kendiliğinden gelişir. Aynısefa bitkisinin faydaları ise iç ve dış birçok hastalıkta görülebilir niteliktedir. Bu bitkinin içinde bulunan aktif bileşenler, bir dizi sağlık sorununa karşı etkili olabilir ve insan vücudu için birçok avantaj sağlayabilir. Peki doğal iyileşmenin anahtarı olan bu bitki nedir? İşte mucizevi Aynısefa bitkisi ve faydaları...

AYNISEFA BİTKİSİ NEDİR?
Botanik bir bitki türü olan aynısefa, bahçe nergisi olarak da bilinir. Bu bitki, Asteracea papatya ailesine ait turuncu çiçeklere sahip bir bitkidir. Ilıman iklimin görüldüğü birçok yerde yetişir. Özellikle Akdeniz kıyıları ve Avrupa'da sıklıkla yetiştirilir. Aynısefa, birçok alanda kullanılır. Yemeklerde baharat olarak tüketilebileceği gibi kaynatılarak bitki çayı şeklinde tüketilebilir. Aynısefanın özü de sağlık için kullanılır.

AYNISEFA BİTKİSİNİN FAYDALARI NELERDİR?
Aynısefa bitkisi, insan sağlığı için birçok fayda sağlayabilen önemli bir bitkidir. İşte aynısefa bitkisinin bazı faydaları:

Anti-bakteriyel özellikleri sayesinde mikroplara karşı etkilidir, doğal bir tedavi seçeneği olarak kullanılabilir.

Kulak enfeksiyonlarının tedavisinde kullanılabilir.

Deride kollajen üretimini artırarak cildin daha sıkı ve genç görünmesine yardımcı olabilir.

Boğaz ağrılarında ilaç tedavisine destek olabilir.

Vücutta biriken toksinlerin atılmasına yardımcı olabilir.

Ağız içindeki iltihapları hafifletmede etkilidir.

Mide kanseri ve mide ülseri gibi problemlerde mide çeperini koruyucu özellik gösterebilir.

Yüksek antioksidan içeriği sayesinde kanserli hücrelere karşı savaşabilir.

Sindirimi kolaylaştırıcı etkilere sahiptir.

Safra kesesi rahatsızlıklarında kullanılabilir.

Kalp ve damar hastalıklarında doğal bir terapi seçeneği olarak kullanılabilir.

Menopoz belirtilerini azaltabilir.

Deri iltihabı tedavisinde etkilidir.

Mide kramplarını hafifletebilir.

Bedeni ve ruhu sakinleştirici olarak kullanılabilir.

Ciltteki yaraların, kesiklerin ve yanıkların tedavisinde merhem olarak kullanılabilir.

Basur tedavisine yardımcı olabilir.

Meme kanseri tedavisi gören kişilerde cilt iltihaplarını önleyebilir.

AYNISEFA BİTKİSİ NASIL TÜKETİLEBİLİR?
Aynısefa bitkisinin en sık kullanım şekillerinden birisinin çay şeklinde demlenerek tüketilmesi olduğu söylenebilir. Sarı ya da turuncu renkli aynısefa çiçeklerinin kurutulması ve çay şeklinde demlenmesi ile tüketilebilecek olan aynısefa bitkisi faydalarını içilmeye başlandığı ilk andan itibaren gösterebilmektedir. Aynısefa bitkisinin faydalarını görebilmek amacıyla hazırlanacak olan çayın tavsiye edilen karışım oranı da bir bardak çay için bir çay kaşığı ölçüsünde kurutulmuş aynısefa çiçekleridir. Çayı hazırlama yöntemi olarak ise kurutulan yaprakların suya atılması ve yaklaşık olarak 15 dakika kadar kaynatıldıktan sonra ocaktan alınarak demlenmeye bırakılması olduğu söylenebilir. Demleme işleminin ardından doğrudan tüketilebilecek olan aynısefa bitkisi çayı arzuya göre bal ya da limon ile tatlandırılabilir. Tüm bunların yanı sıra dileyen kişiler aynısefa bitkisinin faydalarını görebilmek amacıyla bu bitkinin çiçeklerini salatalarında da kullanabilmektedir.

AYNISEFA SABUNU NEDİR?
Aynısefa çiçeğinin rengi sarı ile turuncu arasındadır. Asırlardır bir süs bitkisi olarak da kullanılan bu çiçek, cilt bakımında da çok sık tercih edilir. Özellikle sabun imalatında bu çiçeğin kullanımı çok yaygındır. Bu çiçek pek çok işleme karşı dayanıklıdır. Bu yüzden sabun yapımında kullanılırken renginden ve özelliklerinden hiçbir şey kaybetmez. Aynısefa sabunu cilt sağlığı üzerinde çok fazla faydası olan ve doğal içeriklere sahip bir sabun çeşididir.

AYNISEFA SABUNUN FAYDALARI NELERDİR?
Antioksidan açısından çok zengindir. Antioksidan açısından zengin olduğu için hastalıklara karşı koruyucu etkisi bulunur.

Hücre yenileyici özelliği vardır. Cilt üzerinde meydana gelen yaraların iyileşmesine yardımcı olur.

Cildin daha parlak ve canlı görünmesinde etkilidir.

Cildi tüm mikroplardan derinlenmesine arındırır.

Cilt üzerinde oluşan iltihaplı yaraların giderilmesinde büyük bir rol oynar.

Topuk veya dirsek bölgesinde meydana gelen çatlakları onarmada etkilidir.

Cilt üzerinde oluşan kızarıklık gibi problemlerin giderilmesinde etkilidir.

Mantar enfeksiyonuna karşı koruyucu etkisi mevcuttur. Mantarın neden olduğu kaşıntı sorununu ortadan kaldırır ve cildi rahatlatır.

Sıkılaştırıcı etkisi vardır. Özellikle elastikesini kaybetmiş ciltlerin yeniden toparlanmasında etkili bir rolü mevcuttur.

Güneşin zararlı ve olumsuz etkilerinden korur.

Cildin kaybolan nemini geri kazandırır.

Cilt üzerinde meydana gelen sivilce, leke gibi problemlerin giderilmesine yardımcı olur.

Doğal bir tonik görevini görür. Tonik gibi kullanılarak cildin temizlenmesini sağlar.

AYNISEFA SABUNU NASIL KULLANILIR?
Aynısefa sabunu kullanım alanına göre değişiklik gösteren bir üründür. Cilt bakımında cildi temizlemek ve nemlendirmek için kullanıldığında sabunu suyla köpürtmek gerekir. Köpürmüş halini yüze sürmek ve bir yandan yıkarken bir yandan da hafif masaj yapılması önemlidir. Masaj yaparken cilde çok fazla bastırılmasına gereksinim duyulmaz. Genel bir cilt bakımı yapılacaksa bu sabunu banyo sabunu olarak kullanmak doğru bir karar olacaktır. Banyoda duş esnasında bu sabunla vücudunuzu yıkayabilmeniz mümkündür. Aynısefa sabunun cilt üzerinde çok fazla olumlu etkisi vardır. Bu yüzden pek çok kişi bu sabunu cilt bakımına ekler.