Ayılar havaların soğuması ve kar yağışının ardından kış uykusuna yatmaya başladı. Kuzeydoğa Derneği'nin Bilim Koordinatörü Emrah Çoban, Sarıkamış'ta 8 bozayıdan 6 tanesinin kış uykusuna yattığını söyledi.

2011 yılından beri bozayıları takip ettiklerini söyleyen Çoban, "Kış uykusunun temeline baktığınız zaman aslında hayvanların yemek bulamadığı ya da az yemek buldukları için geliştirdikleri bir adaptasyon

Sarıkamış karla kaplandıktan sonra tabii ki yemek bulmak daha da zorlaşacak ve ayılar yavaş yavaş kış uykusuna yatmaya başlayacak. Bizim bu sene yakaladığımız 8 bozayıdan 6 tanesi dün itibarıyla kış uykusuna yattı. 2 tanesi aktif olarak gezmeye devam ediyor" dedi.

Çoban, "Burada dikkat edilmesi gereken şey, kar yağdığı gibi bozayılar gidip kış uykusuna yatmıyor. Onların da bir hazırlık süreci var ve yavaş yavaş onları tamamlıyor. Daha sonra hepsi bir süre sonra kış uykusuna yatacak

Kışın bozayılar açısından ormanlar sessizliğe bürünecek. Vatandaşların da dikkat etmesi gereken kurallar var. Bozayılar yaban hayvanları ve tehlikelidir. Özellikle ani karşılaşmalarda kendilerini savunmak için tehlikeli olabilirler. Kar yağışıyla birlikte şehir kenarlarına gelen bozayıları gördüğümüz zaman alandan uzaklaşmamız lazım" dedi.