55 yaşındaki ABD'li aktör Will Smith, geçtiğimiz sene Akademi Ödülleri’nde sunucu Chris Rock’ın, eşi Jada Pinkett-Smith’e yaptığı şakaya kızmış ve sahneye çıkıp ünlü sonucuyu tokatlamıştı.

Skandal yaratan bu olayın ardından Smith, kamuoyunda ciddi bir baskıya maruz kalarak Akademi'den istifa etmiş ve Oscar törenlerinden uzaklaştırılmıştı.  

Cumartesi günü Suudi Arabistan'daki Kızıldeniz Uluslararası Film Festivali'nde konuşan ünlü oyuncu, şöhreti, etrafında "dikkatli" olmaya çalıştığı "eşsiz bir canavar" olarak tanımladı.

Smith, “Herkes sizin hakkınızda iyi şeyler söylerken heyecanlanamazsınız, çünkü insanlar sizin hakkınızda iyi şeyler söylediğinde ne kadar çok etkilenirseniz, insanlar sizin hakkınızda kötü şeyler söylediğinde de o kadar çok incinirsiniz.”

"İleriye dönük misyonum kim olduğum ve dünyada ne yapmaya çalıştığım konusunda net olmak."

“Görevime odaklanmam için başkalarının beni alkışlamasına ihtiyacım yok. Her zaman dünyaya iyilik katmak istedim. Her zaman insanları gülümsetmek istedim. Kendimi neşe ve ilham sürecine adadım.” diye konuştu.

Oscar ödüllü oyuncu, 2022 Akademi Ödülleri'nde sahnede komedyen Rock'a tokat atmasının ardından "alçakgönüllü" olduğunu ve artık "ışığını mükemmelleştirmek için derinden ilham aldığını" hissettiğini ekledi.

Smith, "Ve hayatımın bir sonraki aşaması da bu olacak, mükemmelleştireceğim ve ışığımı elimden geldiğince, olabildiğince çok insana parlatacağım" diye ekledi.