Umut Akyürek ile kardeşi Berat Akyürek'in küs olduğu iddia edildi. Sebebini ise 'Aramızda Kalmasın' adlı magazin programının sunucusu Müge Dağıstanlı şöyle özetledi:

"BURANIN KALİTESİNİ ARTIRIRIM"

* Umut Akyürek'in kendisi gibi şarkıcı kardeşi Berat Akyürek, Taksim'de meşhur bir kulüpte 5 aydır her cuma sahneye çıkıyordu. Bundan 4 ay kadar önce bir gün Umut Akyürek'le eşi Oktay Ertuğrul, Berat Akyürek'i dinlemek için kulübe gitti. Onlar en ön sırada oturdu.

* Kulüp o geceden kısa bir süre sonra Berat Akyürek'le yollarını ayırmaya karar verdi. Yerine de Umut Akyürek ve eşiyle anlaştı. İşletmenin patronu, Berat Akyürek'e sesli bir mesaj atarak durumu bildirdi.

* Durumdan şüphelenen ancak önceleri ses çıkarmayan Berat daha sonra 'Acaba ablamla kulüp sahibi konuştu, benim ayağım mı kaydırıldı' ihtimalini düşündü.

* Berat bir süre sonra ise şöyle bir mesaj alıyor: Ablanız Umut Akyürek sizin sahne aldığınız kulüpte sahne almak istemiş, sizin yerinize artık onu tercih etmişler. Ablanız 'Ben buraya çıkarsam buranın kalitesini artırırım' demiş.

Berat Akyürek

* Bunun üzerine kardeşler arasında bir tartışma, soğukluk ve küslük başlamış. Berat Akyürek bu olaydan sonra ablasına 'Allah sizi ıslah etsin' mesajını çekmiş.