Bir zamanlar Hollywood'un rüya çiftiydi, herkes onları tek bir isimle BrAngelina olarak anıyordu ancak bu aşk sadece 2016'ya kadar sürebildi. Angelina Jolie ve Brad Pitt 2019'daki boşanmalarının ardından çocuklarının velayeti ve Fransa'daki görkemli bağ evi dahil pek çok konuda karşı karşıya...

Son olarak Angelina Jolie'nin hukuk ekibi, Brad Pitt'in 2016'da uçakta Jolie dışında çocuklara da fiziksel tacizde bulunduğunu belirtiyor.

48 yaşındaki Jolie'nin avukatları, Los Angeles Bölge Yüksek Mahkemesi'ne bir dilekçe sunarak, 60 yaşındaki Pitt'in, Nice'ten bir uçuş sırasında 14 Eylül 2016'da tartışmalarından çok daha önce Jolie'ye karşı fiziksel olarak saldırganlık geçmişi olduğunu söyledi.

ÖNCE JOLIE'YE SONRA DA ÇOCUKLARA...

Jolie'nin hukuk ekibi mahkeme belgelerinde, "Pitt'in Jolie'ye yönelik fiziksel taciz geçmişi, ailenin Eylül 2016'da Fransa'dan Los Angeles'a yaptığı uçak yolculuğundan çok önce başlamış olsa da bu uçuş, onun fiziksel istismarını ilk kez çocuklara da yönelttiği zamandı" dedi.

Jolie'ye yakın bir kaynak, Pitt'in aile içi şiddet konusunda danışmanlık almayı reddettiğini ve altı çocuğunun kısmi velayetini isteyerek ciddi aile sorunlarını göz ardı ettiğini söyledi. Çiftin Maddox(22), Pax (20), Zahara (19), Shiloh (17) ve ikizler Vivienne ve Knox (15) olmak üzere altı çocuğu bulunuyor.

HER ŞEY BAĞ EVİ YÜZÜNDEN

Jolie'nin hukuk ekibi perşembe günü sundukları mahkeme dosyasında, Jolie'nin çocukların velayetini tek başına talep etmediğini, bunun yerine kısmen çocukların hissettiklerine dayanarak çocukların istek ve ihtiyaçlarına öncelik verilmesini savunduğunu söyledi: "Pitt hiçbir zaman bu anlayışa varamadı ve sadece 50-50 velayet talep etmekle kalmadı, aynı zamanda çocukların tek başına velayet talebinde bulundu." 

Tüm bu iddialar ise aslında Jolie ve Pitt'in ortak bir paydada buluşamadığı Fransa'daki görkemli bağ evi ile ortaya çıktı. İkili uzun bir süredir bağ evinin paylaşımı konusunda karşı karşıya. İddialara göre; Jolie, Pitt ile ortak işi Château Miraval şaraplarının çıkarına göre hareket etmedi. Pitt'in Miraval bağındaki 64 milyon dolarlık hisseyi onun onayı olmadan Rus oligarkına sattı. 

GİZLİLİK SÖZLEŞMESİ TEKLİF ETMİŞ

Jolie'nin avukatı Paul Murphy yaptığı açıklamada Pitt'in Jolie'den ayrılık sırasında bir gizlilik anlaşması imzalamasını istediğini açıkladı. Ancak Jolie bu sözleşmeyi imzalamayı reddedince Pitt de onun hisselerini satın almayı reddetti. Pitt'in bu hamlesi üzerine Jolie de bağ evindeki hissesini satışa çıkardı.

Murphy, Pitt'in fiziksel tacizini örtbas etmek için bir gizlilik anlaşmasını şart koştuğunu ileri sürüyor.

Jolie'ye yakın bazı kaynaklar da ünlü oyuncunun lehine açıklamalar yaparak dikkat çekiyor. Bir kaynak, "Burada olmak istemiyor, bu gerçeklerin hiçbirini gündeme getirmek istemiyor ve bunu yalnızca Pitt'in ona karşı açtığı dava nedeniyle kendisini savunmak zorunda kaldığı için yapıyor" dedi.

Bir başkası da Jolie'nin sadece Pitt'in yoluna devam edip kendisini rahat bırakmasını dilediğini belirtti.

DAHA ÖNCE PITT HAKLI BULUNMUŞTU

Ancak Pitt'in arkadaşları da oyuncunun yanında yer aldı ve davanın Pitt'in lehine sonuçlanıyor olmasından sonra Jolie'nin iftiralar attığını ileri sürdü:

"Bu bir davranış şeklidir; ne zaman karşı taraf aleyhine bir karar alınsa, dikkatlerini dağıtmak için sürekli olarak yanıltıcı, yanlış ve ilgisiz bilgiler sunmayı tercih ederler. İlişkilerinin tüm geçmişini kapsayan uzun bir velayet davası vardı ve tüm delilleri dinleyen bir yargıç yine de ona velayet hakkının 50/50'sini verdi."

Davada bahsedilen uçak olayı ise daha önce de basına yansımış ve Jolie, Pitt'in bu yolculuk sırasında çocuklara fiziksel tacizde bulunduğunu iddia etmişti.

PITT TÜM İDDİALARI REDDEDİYOR

Jolie'nin hukuk ekibi mahkemeye, Pitt ve ekibinin uçuşla ilgili ayrıntıları ve hukuki belgelerde dile getirilen diğer konuları gizlemeye çalıştığını söyledi. Çocukların isteseler bile ifade vermelerine izin verilmediğini ve kanunen buna izin verilmesi gerektiğini söyledi.

Jolie'nin hukuk ekibi mahkeme belgelerinde, "14 yaşın üzerindeki çocukların bir kısmı, Aile Yasası 3042 uyarınca velayeti konusundaki tercihleri konusunda ifade vermeye çalıştı, ancak Pitt onların görüşlerine izin verilmesine itiraz etti" dedi.

Pitt, tüm fiziksel taciz iddialarını reddetti ve olaya ilişkin FBI soruşturması sırasında da suçlanmadı. 

Angelina Jolie ve Brad Pitt tanıştığında Pitt'in hayatında Friends yıldızı Jennifer Aniston vardı. Aniston ve Pitt, 2000 yılında evlenmişti. Ancak daha sonra Bay ve Bayan Smith (Mr. and Mrs. Smith) çekimlerinde Angelina Jolie ile başrolü paylaşan yakışıklı oyuncu, gönlünü Jolie'ye kaptırdı. İkili uzun süre beraber oldu ve 2014 yılında da çocuklarının eşlik ettiği bir törenle evlendi. 

Ne var ki evlilikleri pek de uzun sürmedi ve Hollywood'un gözde çifti BrAngelina tarihin tozlu sayfalarına karıştı.