Spotify'da bir günde en çok dinlenen albüm olduktan sonra şimdi de ABD'de bir günde çok satan albüme sahip olarak tarihe geçen Taylor Swift, resmen rekorlara doymuyor.

Nielsen'in 1991'de albüm satışlarını izlemeye başlamasından bu yana en çok satan albümlerden biri oldu. Nielsen'in Luminate veri grubuna göre Swift'in albümü cuma günü yayınlandığından bu yana birbiri ardına rekor kırıyor. Bir günde 1,6 milyon sattı. Bu rakamın yaklaşık 1,4 milyonu ise vinil, CD ve kaset gibi geleneksel formattaki satışlardan geldi.

The Tortured Poets Department, Spotify'da da ilk gününde dünya çapında 300 milyondan fazla kez dinlendi ve bu da platformdaki en önemli başarılardan biri oldu.

34 yaşındaki Swift'in albüm satışları adeta CD'lerin popülaritesini 1990'lardan bu yana duyulmamış seviyelere ulaştırdı.

Swift'in albümü, Nielsen 1991'de satışları takip etmeye başlamasından bu yana bu seviyelere ulaşan yalnızca üçüncü albüm. Daha önce, Adele'in 25'i 2015'te ilk hafta 3,4 milyon albüm satarken, Nsync'in No Stringsattaated albümü 2000'de 2,4 milyon satmıştı. 

Bu yılki diğer öne çıkan albümler arasında ilk haftasında 407 bin satışı olan Beyoncé'nin Cowboy Carter'ı ve 227 bin satışla çıkış yapan Ariana Grande'nin Eternal Sunshine'ı yer alıyor.

Swift'in müziğini dağıtan ve albüm satışlarından bir pay alan Universal Music, geçtiğimiz aylarda TikTok ile sorun yaşamış ve Swift dahil pek çok şarkıcının şarkılarını platformdan çekmişti. Universal ve TikTok arasında telif hakkı ödemeleri konusunda aylarca süren mücadelenin ortasında Swift geçen hafta müziğini TikTok'a geri getirmeye karar verdi.